ImPro Muzieklessen

Over de lessen

In mijn lespraktijk staat persoonlijke aandacht voorop en neem ik de tijd om uit te zoeken wat je echt wilt en kunt leren. Mijn doel is om aansluiting te vinden met jouw wensen in aangepaste lesvormen te werken aan individuele doelstellingen. Je leert niet alleen je favoriete nummers te spelen, maar ook de eigen creativiteit te ontwikkelen en vorm te geven. Het leren van een instrument vergt motivatie en doorzettingsvermogen en hierbij zal ik je zo goed mogelijk ondersteunen, zodat je gemotiveerd en met een goed gevoel huiswaarts gaat.


Wanneer je het instrument na langere tijd weer op willen pakken, bied ik je nieuwe invalshoeken en help ik het enthousiasme voor de muziek te (her)vinden.

Over de didactiek

De lesinhoud en manier van lesgeven zijn afgestemd op jouw wensen en leerdoelen. Bij het voorbereiden van de lessen houd ik de rode draad aan die wij hebben afgesproken, maar uiteindelijk geven we samen ter plekke vorm aan de les. Je kunt kiezen uit vele genres en je eigen tempo bepalen. Vanuit een respectvolle houding voor jou en je leerproces, begeleid ik je naar het vinden van je eigen stem op de gitaar.


Omdat er geheel vanuit het perspectief van de leerling wordt lesgegeven, zijn de lessen zowel geschikt voor mensen met (lichte) ontwikkelings- of gedragsproblemen als voor jonge talenten en vlotte leerlingen.

Voor leerkrachten

Wat is er leuker dan voor de klas samen te kunnen zingen onder begeleiding van de gitaar? Als (aankomend) leerkracht wil je graag de basis snel onder de knie krijgen, dus speciaal voor jou is er een aangepast programma. Je leert de basistechnieken zoals akkoorden met een slagje aanslaan en een eenvoudige melodie van blad spelen. Geschikt voor kleuters tot en met groep 8!


Akoestisch gitaarles

Bij akoestisch gitaarles leer je notenschrift (en tabulatuur) lezen en maak je kennis met verschillende genres. Daarnaast is er aandacht voor harmonieleer (akkoorden en theorie) en het bedenken en noteren van je eigen muziekstukken.

Specialisaties:
Klassiek, Spaans/Zuid-Amerikaans, pop, blues, country

Elektrisch gitaarles

Bij elektrisch gitaarles leer je tabulatuur lezen en verdiep je je in het genre van jouw keuze. Je leert je favoriete stukken spelen en er is aandacht voor improvisatie en muziektheorie.

Specialisaties:

Pop, blues, country, rock, metal

Duoles en samenspel

Vanaf de eerste les besteden wij aandacht aan samenspel, zodat je went aan het luisteren naar jezelf en de ander. Het is ontzettend leuk wanneer je met je vriend(in) of kind/ouder op gitaarles gaat, omdat je al snel samen liedjes kunt spelen en veel van elkaar leert.

Groepsles

Een waardevolle aanvulling op je individuele lessen, omdat je vanuit andere invalshoeken gaat musiceren. Je leert alles over samenspel, verschillende genres en verschillende technieken op de gitaar. Je wordt uitgedaagd om je eigen stem te vinden door educatieve spelvormen, improvisatie en muzieknotatie. Wij besteden aandacht aan het schrijven van een eigen nummer en op vrijblijvende basis is er een einduitvoering voor publiek! Enige speelervaring is gewenst.


Je krijgt een mooie korting als je ook individueel les volgt. ;)

Tarieven

LesMinuten Lesgeld
 Individueel tot 21 jaar
 30 € 21,-
 Individueel vanaf 21 jaar
 30 € 24,-
 Duoles 30 € 30,-
 Groepsles 60 € 250,- per semester
 Groepsles met korting*
 60 € 150,- per semester

*Korting wordt toegepast als je individueel of duoles volgt bij ImPro Muzieklessen.

Gratis proefles?